Arlington Cemetery (US)

Arlington National Cemetery ligt in Arlington County, Virginia en is HET Militaire kerkhof in de Verenigde Staten, het kerkhof ligt direct tegenover de Potomac rivier gelegen achter het Lincoln Memorial in Washington en in de buurt van Het Pentagon. In een gebied van 624 hectare ( 2,53 km2 ) worden veteranen en Militaire slachtoffers uit elk van de oorlogen van de natie begraven, variŽrend van de Amerikaanse burgeroorlog tot de tegenwoordige Militaire acties in Irak en Afghanistan.

 

"The Tomb of the Unknowns"

The Tomb of the unknowns op de militaire begraafplaats Arlington is ook bekend als het graf van de onbekende soldaat. Het staat op de top van een heuvel met uitzicht over Washington. Het is een van de populairste plaatsen op het kerkhof, het graf is gemaakt van Yule marmer, uit Colorado. Het bestaat uit zeven stukken, met een totaal gewicht van 72 ton. Het graf was voltooid en opengesteld voor het publiek 9 april 1932, kostprijs 48.000 dollar.

Het heette oorspronkelijk het "graf van de onbekende soldaat." Andere onbekende militairen van verschillende oorlogen werden er later bij begraven, en werd bekend als de "graf tombe van de onbekenden", maar het is nooit officieel zo genoemd.

De soldaten die er begraven zijn:

Onbekende soldaat van de Eerste Wereldoorlog, begraven 11 november 1921. President Warren G. Harding aanwezig.

Onbekende soldaat van de Tweede Wereldoorlog, begraven 30 mei 1958. President Dwight D. Eisenhower aanwezig.

Onbekende soldaat van de Koreaanse oorlog, begraven 30 mei 1958. President Dwight D. Eisenhower opnieuw aanwezig, samen met Vice President Richard Nixon.

Onbekende soldaat van de oorlog in Vietnam, begraven 28 mei 1984. President Ronald Reagan aanwezig. De overblijfselen van de soldaat werden 14 mei 1998 opgegraven, onder het gezag van President Bill Clinton, en werden later geÔdentificeerd als die van de luchtmacht 1e luitenant Michael J. Blassie, wiens familie hem liet herbegraven (12 Juli 1998, Jefferson Barracks National Cemetery) in de buurt van hun huis in St. Louis, Missouri. Er werd besloten dat het graf van de Vietnam oorlog leeg blijft.

 

The Tomb wordt voortdurend bewaakt sinds 2 juli 1937 door militairen van het Amerikaanse leger. Het 3e Infanterie Regiment van de Verenigde Staten ("The Old Guard") begon met bewaken van het graf, 6 april 1948.

 

Onder enkele foto's die ik heb gemaakt tijdens mijn bezoek aan Arlington Cemetery, 28 April 2010.

Voor meer foto's van Arlington Cemetery Klik....  Hier

 

OfficiŽle pagina van Arlington Cemetery Klik....  Hier

 

Top