Ardennen

De Ardennen een heuvelachtige en bosrijk gebied dat zich uitstrekt over het oosten van BelgiŽ en Luxemburg... tijdens de december/januari van 1944/45 werd er hier een verbitterde strijd uitgevochten tussen Amerikaanse en Duitse troepen ...  deze veldslag staat ook bekend onder de naam "Het Ardennenoffensief" of te wel "The Battle of the Bulge"

Minimaal een maal per jaar probeer ik er een bezoekje aan te brengen en van een lang weekend te genieten met eindeloze wandelingen door de immense bossen. Natuurlijk ook het bezoeken van enkele van de honderden monumenten die zich in deze regio bevinden staat dan op het programma. Door op onderstaande link "Monuments" te klikken kom je op een pagina waar ik alle monumenten in de Ardennen heb aangegeven, diegene die ik persoonlijk heb bezocht zijn voorzien van een link uitkomend bij een foto van betreffend monument.

Monuments

 

 

Plaatsen en Hotels/B&B

2007 - Vielsalm, Sunpark Ardennen

2008 - Stavelot, Hotel Dufays

2009 - Houffalize,  B&B Pittoresque

2010 - Grandmenil,  B&B Bo Temps

 

Bastogne

 

Het Mardasson Memorial

Dit monument in Amerikaanse stervorm met vijf vertakkingen is ontworpen door de architect Georges Dedoyard om de herinnering aan de duizenden Amerikaanse soldaten die tijdens de Slag om de Ardennen om het leven kwamen of gewond of vermist raakten, levendig te houden. Op de muren van de galerij kan men de geschiedenis lezen van de Slag om de Ardennen en de namen van de bijzonderste eenheden die eraan deelnamen. Op de kroon van het gedenkteken staan in brons de namen van de 48 Staten. Dicht bij het gedenkteken is er een grote Crypte met drie altaren (een katholiek, een protestants en een joods) waar Amerikaanse families zich kunnen terugtrekken om hun doden te herdenken.

Het Memorial de Mardasson werd ingehuldigd op 16 juli 1950.

 

 

 

 

 

Het Mardasson

Het Museum

   

Place Mc Auliffe

 

Top