American Cemetery Florence (IT)

De Begraafplaats ligt ongeveer12 km ten zuiden van Florence bij het plaatsje Tavernuzze. Dit gebied werd op 3 augustus 1944 bevrijd door de Zuid-Afrikaanse 6th Armoured Division.

Deze begraafplaats beslaat ruim 28ha, en wordt omringd door een typisch Toscaans landschap, er liggen hier 4.402 militairen begraven.

 Tussen de twee ingang gebouwen leidt een brug over de Greve rivier naar de begraafplaats, de graven liggen op een oplopende heuvel waar bovenop zich het memorial bevindt, gekenmerkt door een hoge pyloon en de Wall of the Missing met 1.409 namen, links van het memorial de kapel en rechts de wandkaarten van de militaire operaties in Italië.

 

 

De begraafplaats is in 8 vakken A t/m H verdeeld (4 links en 4 rechts)

 

 

Er zijn twee graven waarin meerdere onbekende soldaten zijn begraven en zelfs één graf waar 3 onbekende soldaten liggen, en er liggen 5 broers zijde aan zijde.

Op de begraafplaats staan ook twee monumenten van het 361ste en 363ste Regiment van de 91st Infantry Division, deze zijn er later bijgeplaatst.

 

 

De architecten van de begraafplaats en het monument waren McKim, Mead and White of New York. De tuin en landschaparchitect waren Clarke and Rapuano, New York. De aanleg van de begraafplaats en memorial waren gereed in 1959

 

 

Top